معرفی پروژه

مرکز هنرهای نمایشی "Bethel"

Performing Arts Center

Bethel, New York

 

مرکز هنرهای نمایشی "Bethel" که ایده اصلی طراحی آن، خلق یک تجربه بی­نظیر برای تماشاگران از طریق تلفیق زیبایی طبیعی محل با معماری و عناصر طراحی شده در لنداسکیپ می­باشد، توسط "ریچارد مه­یر و همکاران ـ Richard Meier & Partners" در سایت فستیوال "Woodstock" در سال 2001 طراحی شده است. در طراحی این مرکز ساختمان­ها با رعایت عوارض طبیعی قرار گرفته­اند تا ضمن حفظ چشم­اندازهای بی­نظیر طبیعی، کمترین میزان آسیب به محیط طبیعی (از طریق ساختمان­های در نظر گرفته شده برای عملکردهای جدید) را داشته باشند.

 

 در الگوی جدید سیرکولاسیون در نظر گرفته شده برای تماشاگران، ارتباط ساختمان­ها باهم از طریق مسیرهای پیاده و سواره جدا از هم می­باشد. تماشاگران می­توانند از محوطه پارکینگ با یک مسیر پیاده چوبی که در ادامه به پل عابر پیاده قرار گرفته بر روی منطقه "Bowlبه محل اجرای نمایش دسترسی داشته باشند که این مسیر علاوه بر چشم­اندازهای زیبا، به عنوان محل قرارگیری فروشندگان در نظر گرفته شده است. در ادامه، این مسیر با شیب ملایمی به یک عارضه طبیعی که مشرف به جنگل و دره می­باشد، می­رسد. در این­جا چشم­اندازهای وسیعی توسط دو صخره بزرگ قرار گرفته روی زمین، به شکل زیبایی قاب می­شوند. بعد از این قسمت شیب سایت به سمت محل اجرای نمایش­ها،
کاهش می­یابد.

محل اجرای نمایش­ طوری طراحی شده که می­تواند نسبت به لنداسکیپ طبیعی سایت، متغیر باشد. جایگاه تماشاگران روی چمن طبیعی با شیب ملایمی قرار گرفته، امکان دیدهای متنوعی به صحنه نمایش را برای تماشاگران، فراهم می­کند. همچنین برای اطمینان از دیده شدن نمایش­های روی صحنه توسط تمامی تماشاگران، پرده­های ویدئویی که نمایش روی صحنه را پخش می­کنند، تعبیه شده است.

 

 سقف محل اجرای نمایش­ به­صورت یک سازه سبک، مانند یک ابر معلق است. دهانه سقف 200 فوتی که 3500 نفر از تماشاگران را پوشش می­دهد، بدون ستون طراحی شده و تنها در سه نقطه انتهایی شرقی و سه نقطه انتهایی غربی با زمین اتصال دارد. پایه سقف که به شکل درخت به نظر
می­رسد، فرمی به صورت ستون­های "
V" شکل باریک دارد که در بالا شاخه شاخه می­شود.

 

 فرم منحنی سقف این اجازه را می­دهد که سرپوشی طبیعی برای افزایش اکوستیک محل اجرا باشد. سقف که از مصالح نیمه شفاف ساخته شده، همانند شیشه عمل می­کند، به این صورت که موجب کاهش تاثیرات شدید نور خورشید می­شود. قسمت داخلی سقف که به صورت موج­دار با استراکچر "نمایان ـ Exposes" می­باشد، این امکان را می­دهد که نورافکن­ها و سایر تجهیزات در زیر آن به­صورت مخفی جانمایی شوند. سیستم خنک کننده و گردش هوا هم به­صورت طبیعی است. تمام عناصر در نظر گرفته شده در طراحی این مرکز؛ سقف کششی، صحنه و جایگاه سرپوشیده تماشاگران که واقع روی چمن، همگی باهم در خدمت یک معماری پایدار می­باشند که به همراه زیبایی طبیعی سایت یک مرکز ایده­آل برای هنرهای نمایشی را فراهم می­کنند.   

 

From: http://www.richardmeier.com

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

این یادداشت در روزنامه همشهری مورخ سه­شنبه 7 مهرماه 83 به چاپ رسیده است.



موضوعات: